#006 – Clima europeană și culturile neolitice

Săptămâna asta vorbim despre clima Europei în perioada neoliticului și despre culturile neolitice la modul general – cam ce am înțeles noi că ar trebui să fie aceste culturi neolitice. Pregătim practic terenul pentru discuția mai largă ce va urma legată de culturile neolitice de pe teritoriul țării noastre.

O imagine cu lacul (da, lacul) Euxin, cunoscut mai nou sub numele de „Marea Neagră”

3 comentarii la „#006 – Clima europeană și culturile neolitice”

  1. e o zonă de istorie care lasă mult loc interpretărilor, mă gândesc ce greu e să faci nişte aprecieri obiective….dar faptul că se deplasau cu bărci şi asta presupune că neapărat aveau şi cunoştinţe despre roată mi se pare exagerat. Oricum merg pe mâna voastră, eu nu studiez, nu citesc lucrări ştiinţifice, doar profit de munca voastră, aşa, la îndemână şi fără efort..cine s-ar mai fi apucat să citească, să mai afle în plus faţă de ce am aflat la şcoală,minus ce am uitat!?…eu, sigur, nu! 🙂

  2. Salutare si felicitari pentru podcast. Ideea ca Marea Neagra a fost initial un lac si apoi inundata brusc (ipoteza Ryan-Pitman) sau treptat nu prea are sustinere in randul oamenilor de stiinta. Chiar Ryan a recunoscut ca este doar o ipoteza buna, dar nu poate fi dovedita.

    In orice caz, tineti-o tot asa! Faceti o treaba excelenta.

    1. Inundarea bruscă s-ar fi întâmplat la nivel de milenii; dar da, nu tot timpul nimerim lucrurile. Încercăm să fim mai metodici – în episoadele care urmează zic eu că reușim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.