#011 – Cultura de Cucuteni – așezări, final

Săptămâna asta încheiem discuția despre cultura de Cucuteni, și discutăm despre tezele referitoare la finalul celor 1500-2500 de ani de progres în neolitic.

By Kenny Arne Lang Antonsen – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34857354

Un comentariu la „#011 – Cultura de Cucuteni – așezări, final”

  1. salut! am dat peste acest articol săptămânile trecute.

    http://www.sciencemag.org/news/2016/03/slaughter-bridge-uncovering-colossal-bronze-age-battle?utm_source=sciencemagazine&utm_medium=facebook-text&utm_campaign=bronzeagebattle-3174

    nu este legat de aria României și are loc „un pic” în viitor față de perioada pe care o descrieți acum, dar este interesant. pentru mine a fost o informație nouă (deși am văzut ulterior că există și o pagină wiki pe tema asta). oricum m-a dus cu gândul la teoria Marija Gimbutas, de care vorbeați, cu societatea neolitică pașnică și cu incursiunile războinicilor indo-europeni. cred că este un subiect fascinant pe care sigur îl voi explora mai departe și vă mulțumesc pt că l-ați atins.
    este interesantă ideea asta din teoria Kurganelor, a războinicilor care vin din stepele de la nordul mării Negre/Caspice și subjugă populația din Europa pentru că este recurentă și are, cel puțin pentru zona noastră o importanță mare (cred). chiar înainte de apariția formațiunilor statale Românești, vin din aceeași zonă bulgari, pecenegi sau cumani (cumanii instaurând probabil dinastia Basarabilor).

    Keep up the good work!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.