#017 – Epoca bronzului – metalurgie și comerț (partea a II-a)

Continuăm discuția despre epoca bronzului în zona României, urmărim un pic o periodizare a epocii bronzului și continuăm să discutăm despre impactul bronzului în societate.

Un comentariu la „#017 – Epoca bronzului – metalurgie și comerț (partea a II-a)”

  1. Bună ziua!
    Vă ascult de câteva zile dimineaţa când lucrez şi apreciez efortul dumneavoastră. Însă cred că sunt unele aspecte care vă scapă. De exemplu despre epoca bronzului din România care nu ar fi cine ştie ce. Da, nu am o imagine a epocii în toată ţara, însă în vestul ei (şi estul Ungariei) epoca bronzului arată o societate prosperă, activă şi războinică. Vă trimit un link spre o lucrare de popularizare editată de Muzeul din Arad şi cartea asta poate fi o deschidere către o cu totul altă imagine asupra zonei (cele mai mari fortificaţii din Europa din toate timpurile; cea de la Corneşti e aproape cât Timişoara!!; cu mii de ani înainte de războiul troian). De răsfoit.
    https://www.academia.edu/1978758/Florin_Gog%C3%A2ltan_Victor_Sava_S%C3%A2ntana_Cetatea_Veche._O_fortifica%C5%A3ie_de_p%C4%83m%C3%A2nt_a_epocii_bronzului_la_Mure%C5%9Ful_de_jos._S%C3%A2ntana_Cetatea_Veche._A_Bronze_Age_earthwork_on_the_lower_Mure%C5%9F?auto=download
    Succese vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.