#033 – Geții după Lisimah

Înainte să vă mulțumim că ne-ați ascultat în 2017 și să ne pregătim de 2018, mai vorbim puțin despre geți – despre câteva vestigii, despre cetățile de la malul Mării Negre, despre câteva nume de conducători, și despre cele patru centre importante de putere de pe teritoriul României.

Revenim la începutul anului viitor după o pauză de sărbători și documentare – deci nu vă speriați dacă vedeți că săptămânile viitoare nu postăm nimic. Rămânem pe poziții, și pregătim ceea ce va urma. Ne auzim în 2018!

3 comentarii la „#033 – Geții după Lisimah”

 1. De când nu i-ai mai făcut reclamă în ICR, am uitat complet de podcast-ul ăsta. L-am redescoperit săptămâna trecută și am aflat că am de ascultat vreo 27 de episoade :))))
  Am rezolvat vreo 7 deja, îmi place ce am auzit. Îmi imaginez că nu e chiar ușor să vă documentați din diverse surse, mai ales să le căutați pe cele de încredere. Chiar dacă le mai greșiți , vă recunoașteți greșeala și se iartă 🙂
  Poate ar fi o idee ca uneori chiar să vă opriți asupra unui subiect non-România. Cum ar fi cel cu calendarul gregorian. Când a apărut, de ce etc? Sau cu sistemul metric. Sau cu UTC-ul (Coordinated Universal Time). Încerc să îmi imaginez cum se descurcau oamenii până în secolul al XIX-lea înainte de a se stabili UTC-ul ăsta. Ce credeau despre cum era ora în alte țări etc.
  Una peste alta, podcastul e bun, îmi place

  1. Încercăm să ne concentrăm pe subiectul pe care ni l-am propus – atunci când ne ajută să facem un context mai general, sigur, o să îl facem, și poate după ce terminăm cu Istoria României o să abordăm și alte subiecte. Deocamdată, însă, cred că e un subiect suficient de voluminos încât să merite să ne concentrăm mai mult pe el.

   Dar nu exclud ca pe viitor să avem o altă serie dedicată altor subiecte. Doar că deocamdată nu am planificat așa ceva. Mersi mult de aprecieri 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.