#094 – Antoniu și Cleopatra

Dacă e un regret pentru acest episod e că nu l-am făcut un pic mai lung, să vorbim mai pe-ndelete despre aceste două mari personalități ale căror destine ajung să se-mpletească. Și cu cunoștința faptului că, poate, am stat prea mult să vorbim despre fapte și mai puțin despre oameni și înțelesuri, iată, povestea lui Antoniu și a Cleopatrei – așa cum o vedem noi.

Festinul lui Antoniu și al Cleopatrei (Jan Steen, 1673-1675)

4 comentarii la „#094 – Antoniu și Cleopatra”

  1. Excelent proiect. Aștept apariția fiecărui episod… Mulțumesc pentru sugestia podcastului lui Dan Carlin,Hardcore History…

    1. Mulțumim de aprecieri! Încercăm să punem un episod o dată la două săptămâni, și chiar dacă săptămâna asta o să întârziem, vom reveni în forță. Până atunci, poftă la Hardcore History!

  2. Părerea mea este că această femeie, Cleopatra, și-a îndeplinit rolul de suveran al Egiptului. Nu știu care egiptean și-ar fi dorit ca regina lor să fie sub papucii unui consul roman; cred că Antoniu și-a cam pierdut capul, el fiind folosit de Cleopatra în măsura posibilităților; deci un consul sedus și supus oarecum suveranității ei. Singurul avantaj pentru Antoniu a fost că toată viața s-a distrat copios înloc să aibă soarta lui Pompei.

    Fapt interesant, Antoniu a prins și vremurile lui Cezar dar și ale lui Octavian; a impactat cumva două perioade istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.