#095 – Drumul dificil e și cel câștigător

După un drum prin Egiptul bogat și lipsit de griji (aproape) ne întoarcem în Roma, unde lucrurile nu arată deloc bine. Îl urmărim pe Octavian abordând mult mai cerebral fiecare aspect al dificultăților pe care le întâmpină. Chiar dacă nu e perfect, și cumva chiar împotriva caracterului personal, reușește acolo unde nici măcar Cezar nu a reușit.

Erupția vulcanică de care vorbeam e cea descrisă în acest articol.

Peter Rubens – Un triumf roman

4 comentarii la „#095 – Drumul dificil e și cel câștigător”

  1. Wow! Fantastic în Iudeea: hasmoneii erau naționaliștii iudei, deci oameni ai locului, dinastia pe care poporul și-o dorește; deci romanii îl impun pe Irod, care nu era evreu, unul de-al vecinilor dușmani, dar Irod face tot posibilul să schimbe percepția și devine cumva apreciat pentru prestigiul dat regiunii. Se spune că Antoniu a pierdut deoarece Cleopatra a refuzat ajutorul lui Irod pe care îl considera un rival la supremația în zonă.

  2. Cezar a vrut să fugă de Roma nebună din vremea lui și se simțea confortabil pe front, strateg militar, explorare, voiaj; Octavian parcă nu avea treabă cu domeniul militar, dar destul de inteligent în administrarea Romei care nu mai era sălbatică. Cred că Cezar și Octavian erau cumva la polul opus. Da, alți oameni dar și alte condiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.